User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 17 of 18
  1. #1
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default problem using Pro's Pro Shuttle Express

    Hello

    I have now bought a Pro's Pro Shuttle Express, but I don't know how to use it. There is no manual with it, and I don't seem to find any manual or video online.

    Can anyone briefly tell me step by step how can I use this thing? when I put the string in the tension holder and rotate the handle (which is not smooth at all) nothing happens, no brake or stop... it goes going until the string is torn apart.

    I really appreciate any help

  2. #2
    Regular Member demolidor's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    @Hollanti
    Posts
    11,831
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  3. #3
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    when I put the string in the tension head and rotate the handle (which is not smooth at all) nothing happens, no brake or stop... it goes going until the string breaks.

    what can I do?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    canade
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    couple possible problem hard to determine the cause without more details... a video perhaps..

    in the meantime look for obstruction near the string clamp there is a spring activated lock mechanism that realease the brake when reach desire tension.

    second ... check or calibrate the tention befoe a string job ..

    i do that once every while to make sure all is in check before stringing...

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    951
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    What did you set your tension at ?

    Maybe you could provide a video of what happens ?

    My guess would be that either the tension is set too high (aka you put 25kg instead of 25lbs) or that the machine wasn't assembled properly (which seems unlikely, the crank part probably arrived already assembled).

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    canade
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    here is a pic and the red circle is your brake mechanism that is suppose to pop out when reach the desire tension..

    Name:  Pros_Pro_Shuttle.jpg
Views: 1162
Size:  104.6 KB

  7. #7
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The brake just doesn't pop out... I checked the tension, it was on 28 LB, I even tried it on 5 LB but doesn't work there either.... here are some pics from my machine:
    Attached Images Attached Images      

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    canade
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    See this black bar .. try manually release it a couple time .. its might be stuck... add so lubricant if needed

    Name:  2.jpg
Views: 1161
Size:  76.2 KB

  9. #9
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It releases the brake when the tension is at 15 LB, but when I set it to 26 LB, it breaks the string near the end of the track without braking ... what is wrong?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    canade
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    1- could be your groomet are cracked so the string rub on frame
    2- your crank is off calibration.. get like a fish weighter and check the calibration..


    what kind of string are you using?
    Last edited by biggybil; 04-17-2012 at 01:23 PM.

  11. #11
    Administrator kwun's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Santa Clara, California, United States
    Posts
    36,130
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Default

    sounds like calibration is off.. way off.

  12. #12
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I changed the string, and it works with Ashaway Rally-20 (.85mm tick!)... maybe it was the string... But I am pretty sure that the tension accuracy is not there... where can I find this fish weather and test teh calibration?

  13. #13
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    canade
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    prob your local fishing store or hardware store .. make sure is digital.. and start in the low end lbs..

  14. #14
    Regular Member hokaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Can you be kind and provide me with some links about stringing methods and some good guide? I will appreciate your help

  15. #15
    Administrator kwun's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Santa Clara, California, United States
    Posts
    36,130
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by hokaro View Post
    Can you be kind and provide me with some links about stringing methods and some good guide? I will appreciate your help
    http://www.badmintoncentral.com/foru...ging-resources

  16. #16
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    france
    Posts
    92
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I had the same problem of calibration with this machine. The brake did not stop well. I sent it back to the local retailer.

  17. #17
    Regular Member
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    261
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Benito View Post
    I had the same problem of calibration with this machine. The brake did not stop well. I sent it back to the local retailer.
    May I know where you bought the Pro's Pro shuttle express from?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. FS: Pro's pro shuttle express UK
    By hypadunkz in forum Buy & Sell - Read the rules sticky before you post
    Replies: 2
    : 03-31-2012, 05:55 AM
  2. WTB: Pro's Pro Shuttle Express
    By tommysolh in forum Buy & Sell - Read the rules sticky before you post
    Replies: 0
    : 03-28-2010, 06:03 PM
  3. alpha shuttle express
    By mzc888 in forum Badminton Stringing Techniques & Tools
    Replies: 1
    : 02-13-2010, 02:10 PM
  4. Pro's pro Shuttle express
    By Danstevens in forum Badminton Stringing Techniques & Tools
    Replies: 3
    : 01-04-2009, 07:20 PM
  5. Alpha Shuttle Express
    By Pointfore.Ca in forum Badminton Stringing Techniques & Tools
    Replies: 4
    : 03-30-2005, 10:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •