User Tag List

Page 15 of 35 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... LastLast
Results 239 to 255 of 580

Thread: Play in bangi..

  1. #239
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wakloo69 View Post
    aku pnah pakai BG80 tarik 25 kat RSL 6800.Citernya mlm tu ada friendly ngan polis, tgh sedap smash ngan carlton powerflo BG66 25lbs tetiba putus lak. So aku tuka la ke RSL tu...ko tau tak masa main memang ok..smash power giler tp aku punya wrist, arm n bahu pun kja kuat gak mlm tu. Main 2 set...walhasilnya pagi esoknya. Bahu aku x leh angkat selama smggu. Sakit gilerrrr beb...adoi doi. So nomore BG80 on the future.
    Emm aku baru nak try BG 80 kat Ti 10 aku ni..wakloo ko letak tension berapa kat BG 80 tu?so far aku dah try BG 65, BG 66, NBG 95, NBG 98 and RSL ti 630..and the best string is BG 66 and NBG 98..

    wakloo ko ni mesti terer main badminton ni..aku nak berguru dengan ko boleh?

  2. #240
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Putrajaya
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    wakloo tu dahtahap dewa laut. boleh berguru ngan dia. wah, Ti10? aku tak jadik ler beli itu Ti10.rasa mcm tak berbaloi jer nak beli. huhuhuhuhu. sebab byk tirwan dari yg ori. aku lemah sket nak beli mengenal pasti neh. ngaaaaaaaaa.

  3. #241
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wakloo69 View Post
    aku tukang umpan jer...member tukang smash. Kategori kontrol, defend n atack sekali sekala. Almaklum lah dah berumur, lagi satu badan gemok berat 95KG. AS10 brp la ni hg bro?
    AS 10 kalau retail price MYR 849.00..skrang standard kedai jual MYR 620 ada..
    MYR 650 ada (tapi dapat Baju free) tapi yang paling murah kat Pertama Complex (Racket World) MYR 510 (frame saja)-aku rasa cheapest in the world la..ehheh

  4. #242
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by maxizfreak View Post
    wakloo tu dahtahap dewa laut. boleh berguru ngan dia. wah, Ti10? aku tak jadik ler beli itu Ti10.rasa mcm tak berbaloi jer nak beli. huhuhuhuhu. sebab byk tirwan dari yg ori. aku lemah sket nak beli mengenal pasti neh. ngaaaaaaaaa.
    kenapa ko cakap tak berbaloi beli Ti 10?apa kelemahan dia?ko pernah jumpa Ti 10 yang tak ori ke? dia color apa? apa tanda-tanda ketidak orian nya?

  5. #243
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by shahreszan View Post
    Emm aku baru nak try BG 80 kat Ti 10 aku ni..wakloo ko letak tension berapa kat BG 80 tu?so far aku dah try BG 65, BG 66, NBG 95, NBG 98 and RSL ti 630..and the best string is BG 66 and NBG 98..

    wakloo ko ni mesti terer main badminton ni..aku nak berguru dengan ko boleh?
    Wakakakakaka....no hal klu nk berguru tp bukan main badminton. Main ping pong...nak? actually aku punya kerjaya dlm bdmnton ni terbiar dan terbantut di tgh jalan disebabkan oleh Roslin Hashim. Dia member sekampung, sebaya dan sesekolah dgn aku dari djh 1 - form 3. Yg jadi wakil sekolah masa tu dia dan member sekampung aku yg lain yg jauh lebih teroris dari aku. So aku yg x de ranking ni tpaksa laa tukar bidang gi main ping pong. Kira ok la dpt gak rasa no 3 peringkat state ari tu. Baru 3-4 tahun ni jer aktif balik menyemash nih...sepatutnya aku yg kna blajar dari korang semua yg dah terer merer. Tgk raket dah tau cara mainnya...yg pakai Ti10, AS 10, AT700, Wilson KF takkan ler tahap beginner kot....hehehehe

  6. #244
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Putrajaya
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    aku tahap beginner lagi taw. servis pong manjang sangkut.wakakakakaaka.

    aku tak pernah la jumpa Ti10 tak ori tapi aku takut terjumpa sbb aku sll kompius. aku ada nampak kat HE bangi tapi Ti10 SP.takut gak aku nal beli. huhuhuhu.

  7. #245
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by shahreszan View Post
    Emm aku baru nak try BG 80 kat Ti 10 aku ni..wakloo ko letak tension berapa kat BG 80 tu?so far aku dah try BG 65, BG 66, NBG 95, NBG 98 and RSL ti 630..and the best string is BG 66 and NBG 98..

    wakloo ko ni mesti terer main badminton ni..aku nak berguru dengan ko boleh?
    Aku letak 25 jer...standard utk mereka dan keluarga mereka yg x berapa power nih...ko org ada plan nak main tak mggu ni kat area bangi? ada member aku yg nak join klu ko org izinkan...

  8. #246
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wakloo69 View Post
    Wakakakakaka....no hal klu nk berguru tp bukan main badminton. Main ping pong...nak? actually aku punya kerjaya dlm bdmnton ni terbiar dan terbantut di tgh jalan disebabkan oleh Roslin Hashim. Dia member sekampung, sebaya dan sesekolah dgn aku dari djh 1 - form 3. Yg jadi wakil sekolah masa tu dia dan member sekampung aku yg lain yg jauh lebih teroris dari aku. So aku yg x de ranking ni tpaksa laa tukar bidang gi main ping pong. Kira ok la dpt gak rasa no 3 peringkat state ari tu. Baru 3-4 tahun ni jer aktif balik menyemash nih...sepatutnya aku yg kna blajar dari korang semua yg dah terer merer. Tgk raket dah tau cara mainnya...yg pakai Ti10, AS 10, AT700, Wilson KF takkan ler tahap beginner kot....hehehehe
    no 3 state level tu badminton ke ping pong? kira teroris la ko ni..wahhh satu sekolah dengan roslin hashim tu..kiranya dapat aura dia sekali la..ping pong aku tak berapa minat la sebab tak berapa keluar peluh..

    badminton ni aku biasa je main..takat wakil sekolah..lawan dengan budak cina baru dia tunjuk skill skit aku dah menggeletar lutut, terus kalah.. kalau boleh aku nak revenge balik la dgn cina yang kalah kan aku tu..hehe (entah-entah dia dah jadi state player dah)

  9. #247
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wakloo69 View Post
    Aku letak 25 jer...standard utk mereka dan keluarga mereka yg x berapa power nih...ko org ada plan nak main tak mggu ni kat area bangi? ada member aku yg nak join klu ko org izinkan...
    emm aku pun baru je join thread ni..sebab aku pun teringin join grup bangi ni..
    ko kena tanya maxizfreak la..dia ni otai kat bangi ni..aku dok seri kembangan..selalu main kat cyberjaya je..tu yang nak menambah sesi badminton aku ni..

  10. #248
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by maxizfreak View Post
    wakloo tu dahtahap dewa laut. boleh berguru ngan dia. wah, Ti10? aku tak jadik ler beli itu Ti10.rasa mcm tak berbaloi jer nak beli. huhuhuhuhu. sebab byk tirwan dari yg ori. aku lemah sket nak beli mengenal pasti neh. ngaaaaaaaaa.
    Klu x jadi beli Ti 10, aku cadang ko beli X2 blue plak...raket paling hensem (frame belah dalam kilat tuuu) dalam dunia. Hg pun murah RM260 (celah gigi ko jer). Ringan 83g n Xtra Stiff. Aku rasa sesuai utk player yg main laju n cepat ala2 KKK/TBH mcm ko...beli laaa. Utk makluman aku ni bukan ejen dan punya kaitan langsung atau x lansung dgn RSL. hehehehe

  11. #249
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by shahreszan View Post
    no 3 state level tu badminton ke ping pong? kira teroris la ko ni..wahhh satu sekolah dengan roslin hashim tu..kiranya dapat aura dia sekali la..ping pong aku tak berapa minat la sebab tak berapa keluar peluh..

    badminton ni aku biasa je main..takat wakil sekolah..lawan dengan budak cina baru dia tunjuk skill skit aku dah menggeletar lutut, terus kalah.. kalau boleh aku nak revenge balik la dgn cina yang kalah kan aku tu..hehe (entah-entah dia dah jadi state player dah)
    Ping Pong lerrrr....Masa form 3 ari aku gatal pi termasuk la tournament Terbuka Kelantan. First round terus jumpa Roslin. Aku bisik kat dia..."Leng, mu main biasa2 doh laa deh".Dia jawab berehhhhh. Lalu aku pun bermain la berhempas pulas walau tau dah sure kalah.....dan result 15-1, 15-1. Dia main rilek2 jer...smash ada la dalam 2X. Aku yg mcm nak mampusss kejar sana sini. Hehehehe...setakat tu aje tahap skill aku....pandainya tidak cuma minat je lebih.

  12. #250
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Putrajaya
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    tgh ni kut aku nak pegi tengok raket. hehehehehe. beli skang malam ni bleh test lak. wakakakakakka.

  13. #251
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by maxizfreak View Post
    aku tahap beginner lagi taw. servis pong manjang sangkut.wakakakakaaka.

    aku tak pernah la jumpa Ti10 tak ori tapi aku takut terjumpa sbb aku sll kompius. aku ada nampak kat HE bangi tapi Ti10 SP.takut gak aku nal beli. huhuhuhu.
    semua raket Yonex untuk pasaran Asia Tenggara memang ada Code SP..tapi Thailand dia ada code dia sendiri (TH)..dan semua SP coded ada lambang PBSI..Ti 10 ni pun agak ringan la..(head Light balance) nak main laju pun ok..
    tapi kalau Yonex punya racket aku paling minat Armortec series (head heavy balance), ntah la..aku ni memang minat kat Yonex harga MYR 500 lebih pun sanggup beli..

    tapi betul cakap WakLoo..RSL Millinium Diamond pun ok gak..harga pun kira Ok..dan yang penting performance dia lebih kurang sama dengan Yonex harga MYR 400 lebih..raket dia pun cantik..

  14. #252
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wakloo69 View Post
    aku pnah pakai BG80 tarik 25 kat RSL 6800.Citernya mlm tu ada friendly ngan polis, tgh sedap smash ngan carlton powerflo BG66 25lbs tetiba putus lak. So aku tuka la ke RSL tu...ko tau tak masa main memang ok..smash power giler tp aku punya wrist, arm n bahu pun kja kuat gak mlm tu. Main 2 set...walhasilnya pagi esoknya. Bahu aku x leh angkat selama smggu. Sakit gilerrrr beb...adoi doi. So nomore BG80 on the future.
    ehh aku pun ada raket RSL tu.. RSL laser 6800 kan? aku beli dulu MYR 210.00 (dapat beg besar)..raket mahal yang pertama aku pernah beli..ko pakai macam mana? ok tak? masa tu aku target nak ambik Laser 6900..tapi duit tak cukup pulak..raket ni syok gak..tapi sekarang jarang guna..buat raket spare je..

  15. #253
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by shahreszan View Post
    ehh aku pun ada raket RSL tu.. RSL laser 6800 kan? aku beli dulu MYR 210.00 (dapat beg besar)..raket mahal yang pertama aku pernah beli..ko pakai macam mana? ok tak? masa tu aku target nak ambik Laser 6900..tapi duit tak cukup pulak..raket ni syok gak..tapi sekarang jarang guna..buat raket spare je..
    Ishhh banyak betul raket ko zan. Raket yonex yg mahal2 lak tuuu...mesti ko ni paling koman pun state player. Raket tu x serasi la ngan aku. Dah byk aku cuba rasi-rasikan tetap x boleh. Rasa macam berat jerrrr...dah tu nak stroke ke base line kna guna tenaga yg banyak. X tau mana silapnya...raket ke?string ke? or maybe silap aku sdiri yg x berapa power nih...lastly aku gantung kat dinding umah buat perhiasan. La ni raket no 1) X2 Blue 2) Carlton Powerlo 807 3) RSL Energy Ti 5180 4) Apacs Nano 555 Speed 6)Carlton AeroSpeed 29 7) Laser 6800...Coming soon tapi x tau bila is Ti10

  16. #254
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Putrajaya
    Posts
    350
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    finally..................if u smellllllllllllllllllllll da Ti10 in my beg? wakakakakaka.

  17. #255
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    185
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by maxizfreak View Post
    finally..................if u smellllllllllllllllllllll da Ti10 in my beg? wakakakakaka.
    How much u bought it? the 2nd generation (yellow) or 3rd generation one (purple)? what string u strung the racket?

Page 15 of 35 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... LastLast

Similar Threads

  1. Anybody need player in Bangi?
    By armotech in forum Malaysia
    Replies: 4
    : 05-26-2013, 05:55 AM
  2. Hi, I'm from Bangi
    By MeteorX in forum Introduction
    Replies: 9
    : 03-13-2013, 12:34 AM
  3. Play In Bangi Ii
    By appleMerah in forum Malaysia
    Replies: 651
    : 02-10-2013, 11:57 PM
  4. Replies: 16
    : 07-10-2012, 03:49 AM
  5. Replies: 6
    : 10-25-2011, 12:40 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •